top of page

Barsebäck Resort, een hidden gem in Zuid Zweden!

Zuid Zweden staat bij ons nog niet erg op de kaart als golf bestemming, maar eigenlijk is het van April tot Oktober een perfecte locatie voor een (golf)reis. Want in Zweden zijn in totaal 400 golfbanen en in zuid Zweden bij Skane maar liefst 65 golfbanen. In geen enkel land zijn er zoveel golfbanen op korte afstand van elkaar. Golf is een zeer populaire sport in Zweden en wordt ook echt gezien als een sport voor het hele gezin. In de regio Skane in Zuid Zweden ligt Barsebäck Resort. Dit resort ligt op een perfecte locatie. Gelegen op 20 minuten rijden van Malmö stad (de tweede grootste stad van Zweden) en slechts 45 minuten rijden van Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken.




Barsebäck Resort in Olesund Barsebäck Resort Hotell bevindt zich op een rustige locatie. Dit hotel ligt naast de eigen populaire link golfbaan Barsebäck Ocean- en Pines, 36 holes. Barsebäck Resort is onlangs volledig gerenoveerd. De kamers hebben een Scandinavische stijl met zorgvuldig geselecteerde materialen, smaakvolle details en ramen met royale lichtinval. In het hotel vindt u een selectie van activiteiten voor een ontspannen verblijf. Het biedt een restaurant met uitzicht op de oceaan en gratis toegang tot de fitnessruimte, het zwembad en de sauna. De individueel ingerichte kamers van Barsebäck Resort zijn voorzien van een houten vloer en een Scandinavisch design. Elke kamer is uitgerust met een kabel-tv, een koelkast en gratis WiFi. Het restaurant van Barsebäck Resort Hotell serveert klassieke, Scandinavische gerechten met een modern tintje. Lunchpakketten kunnen worden bereid op aanvraag. In de zomer kunnen hotelgasten gebruikmaken van barbecue faciliteiten. Het nabijgelegen natuurreservaat Järavallen biedt tal van wandelpaden.








Barseback Golf Barseback Golf Ocean Links Course staat in de top 5 van de beste golfbanen van Zweden.

Net als op The Dutch heeft u hier tijdens uw verblijf ook een locker met uw eigen naam erop. Daarnaast kunt u gebruik maken van de VIP Room. Ocean Course

De Ocean Course 6.620 yards, par-72) wordt beschouwd als de belangrijkste baan van de club en wordt gebruikt voor grote toernooien. De prachtige uitgestrekte holes zijn prachtig aangelegd rondom de volgroeide dennenbossen van het landgoed en rond de glinsterende meren die zowel uitdagend als mooi zijn.


Pines Course

De Pines Course wordt altijd in dezelfde onberispelijke staat onderhouden als de Ocean Course, en ligt tegen de achtergrond van dezelfde groene dennen. De par-71-lay-out is iets korter, op 6.220 meter, maar is nog steeds een mooie baan. Vanaf Barsebäck is het op een heldere dag mogelijk om tot aan Kopenhagen te kijken, en met zijn twee prachtige banen is het duidelijk waarom de club zo hoog aangeschreven staat, zowel in Zweden als in het buitenland. Malmö Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, is een plek waar u altijd graag komt. Zodra u de Öresundbrug oversteekt en in Malmö aankomt, zult u direct het 'Zweden-gevoel' ervaren. De stad biedt tal van prachtige bezienswaardigheden en is ideaal voor een verrassende stedentrip of als een rustpunt als u van plan bent verder Zweden in te trekken. Het centrum van de stad is compact, er zijn rustige parken, veel water en groen, moderne architectuur en schitterende uitzichten. Bovendien kunt u vanuit Malmö de hoofdstad van Denemarken zien: Kopenhagen.

Malmö, prachtige stad en zeer verrassend!
Malmö, prachtige stad en zeer verrassend!

Kopenhagen - foodie stad! Kopenhagen, De Deense hoofdstad wordt vaak het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Niet alleen vanwege de architectuur, maar ook dankzij de vele grachten en kanalen die de stad doorkruisen. Toch heeft Kopenhagen ook een andere aantrekkingskracht, eentje gericht op foodies. Want culinair genieten kunt u hier in overvloed: de stad heeft ruim 28 restaurants met in totaal 40 Michelin sterren. De hoofdstad van Denemarken heeft heel wat te bieden. Kopenhagen is de grootste stad van het land en staat vol bezienswaardigheden. De havenstad staat vooral bekend om de kleurrijke havenpanden, de statische paleizen, groene parken en interessante musea. In Kopenhagen gaan historie en moderniteit arm in arm. Kopenhagen is de belangrijkste mode stad van Scandinavië. Denen staan bekend om hun goede smaak en dit is zeker terug te zien in de kledingwinkels en op straat. Denen betalen graag wat meer om mooie merken te dragen en vinden hierbij duurzaamheid belangrijk. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Fast fashion winkels zie je hier daarom een stuk minder. 


Kopenhagen - Nyhavn
Kopenhagen - Nyhavn

Golfen in Zweden

De golfbanen in heel Zweden zijn over het algemeen van zeer hoge kwaliteit. De meest bekende zijn Ullna, Frösåker Golf and Country Club en Vallda Golf & Country Club. Vallda heeft veel Schotse invloeden. De architect Martin Hawtree ontwierp en herontworp verschillende klassieke golfbanen, zoals Royal Birkdale Golf Club en Carnoustie in Engeland, Lahinch en Royal Dublin in Ierland en Royal Melbourne in Australië. De greens zijn een signatuur van Hawtree, die terug te vinden is in al zijn projecten. Bij Vallda heeft Hawtree geprobeerd een strategische golfbaan te creëren met prachtig onderhouden greens. Bro Hof Slott Golf Club (IMG Prestige baan waar The Dutch ook bij aangesloten is) is een andere legendarische 36 holes golfbaan (Stadium en Castle) omgeven door heel veel water. Deze baan wordt gezien als een van de beste van de wereld. Ook hier kunt u met IMG Prestige voordeel spelen terwijl deze baan normaal niet open is voor het grote publiek.


Vallda Golf & Country Club
Vallda Golf & Country Club



Bro Hoff Slot - Stadium Course
Bro Hoff Slot - Stadium Course

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze bestemming? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.

bottom of page