top of page

Minirondreis door Bilbao & San Sebastián

Naast de bekende steden van Spanje zoals Valencia, Barcelona of Sevilla zijn Bilbao en San Sebastián twee stadjes die voor een echte culinaire genieter een walhalla is. Nast de prachtige natuur wat het Baskenland te bieden heeft en de rijke historie in beide steden is de wel de plek om te genieten van de maar liefst negen Michelin sterren restaurants waarvan drie zelfs drie sterren hebben. En dat in combinatie met de prachtig aangelegde golfbanen onder Spaanse zon, in een woord: Genieten!

Bilbao
Bilbao

'De perfecte combinatie voor een Golf-City trip'


Meer dan culinair genieten

San Sebastian behoort tot het culinair epicentrum van Spanje. Dit kustplaatsje heeft de beste restaurants ter wereld. Maar San Sebastián heeft veel meer te bieden, namelijk een mooi oud centrum, maar liefst drie stadsstranden, een geweldige surf golven. Een van de mooiste kerken in het oude centrum is de Koruko Andre Mariaren Basilika. Op een zonnige zomerse avond vindt u hier de locale bevolking en de toeristen genieten op de trappen met een hapje en een drankje. Verreweg het mooiste uitzicht over de stad heeft u vanaf Monte Igueldo, de berg die helemaal aan het eind van Playa de la Concha ligt. U kunt omhoog wandelen, maar leuker is het om het historische kabelbaantje te nemen.

En voor de golfliefhebber liggen er diverse prachtige golfbanen in het Baskenland.

San Sebastian city highlights
San Sebastian city

Golfen in het Baskenland

San Sebastián heeft vier prachtige golfbanen in de wijde omgeving, Basozabal Golf, Real Golf Club de San Sebastián, Real Golf Club de Zarauz en Goiburu Golf Club. De eerst genoemde 18 holes golfbaan ligt op slechts een paar minuten van het centrum, ontworpen door de beroemde professionele speler, José Mª Olazábal. De baan ligt in bergachtig terrein en biedt een panoramisch uitzicht op alle beroemde bergtoppen in de omgeving. Om twee prachtige meren is de baan gelegd doorkruist door een irrigatiekanaal waar het water van de omliggende heuvels samenkomt.

De ander 18 holes baan,Real Golf Club de San Sebastián, ligt op mooi heuvelachtig terrein in het laagste deel van een vallei, omgeven door bomen, waar de hellingen de grootste moeilijkheid vormen.


Real Nuevo Club Golf De San Sebastián Basozabal
Real Nuevo Club Golf De San Sebastián Basozabal

'San Sebastián, sterrenstad voor de foodie'

Bilbao

Neguri Golf ligt 60 meter boven de zeespiegel en een deel van de baan loopt langs de kliffen met uitzicht op de Cantabrische Zee. De baan levert niet veel moeilijkheden op en zorgt voor een comfortabel spel met spectaculaire uitzichten. Laukariz Country Club daarentegen is veeleisend vanwege de hellingen. In de baan zijn diverse heuvels en valleien te zien die, samen met de natuurlijke omgeving, dit tot een prachtige locatie maken. Laukariz Country Club heeft ook meerdere paddel- en tennisbanen, een zwembad, fitness ruimte, een sauna, massagemogelijkheden en nog veel meer. Dit alles op slechts 15 minuten van Bilbao en 10 van de luchthaven van Loiu.


Net over de grens in het Franse Biarritz liggen nog vier prachtige banen, Golf d'Ilbarritz en Golf De Biarritz le Phare en Golf d'Arcangues.


In een eeuw tijd is Biarritz een golflegende geworden. De Biarritz Golf Club organiseert vele internationale wedstrijden, heeft vele toekomstige kampioenen verwelkomd en wordt omringd door vele andere bekende banen. Langs de hele baan ziet u de overblijfselen van een prachtige kasteel.

Met meer dan 15.000 bezoekers per jaar is de Golf de Biarritz le Phare een van de meest prestigieuze golfbanen van Europa. Het profiteert van een technische en authentieke reputatie, met een kostbare troef, namelijk dat het een golfbaan is in het hart van de stralende stad Biarritz.



Golf de Biarritz le Phare
Golf de Biarritz le Phare

Verblijf

Wanneer u in Bilbao wilt overnachten dan heeft deze stad twee prachtige vijfsterrenhotels, het Radisson Collection Bilbao hotel of Hotel Meliá Bilbao. Hotel Meliá Bilbao ademt design en comfort. Het elegante ontwerp maakt het tot een van de meest opvallende architectonische werken in de stad en ligt op slechts een paar meter van het iconische Guggenheim-museum en het Euskalduna-paleis. Voor lekker eten hoeft u ook niet ver want het restaurant biedt u de mogelijkheid om te genieten van de meest authentieke smaken van de Baskische keuken. Het hotel ligt naast de monding van de rivier de Nervión en is zeer goed verbonden met het openbaar vervoer, waardoor u gemakkelijk door Bilbao kunt reizen en de stad kunt verkennen. Het biedt ruime kamers met een fantastisch uitzicht en een wellnesscentrum met een fitnessruimte en een verwarmd zwembad.


Midden in het centrum van Bilboa ligt het moderne vijfsterrenhotel Radisson Collection, Gran Vía Bilbao. Door de combinatie van grootse ruimtes met ongedwongen elegantie en is een oase van rust en ontspanning. Het hotel ligt op enkele minuten van de iconische bezienswaardigheden, zoals Azkuna Zentroa, de kathedraal van Bilbao en de oude stad gekenmerkt door smalle, geplaveide straatjes en charmante, met cafés beklede pleinen zoals Plaza Nueva. Met 137 kamers en suites en het waanzinnige NKO Restaurant waar de Baskische en Japanse keuken tot zijn recht komt, heeft u zeker een geweldige ervaring tijdens uw verblijf in dit hotel. En de speakeasy-style rooftopbar met verticale tuinen en kleurrijke parasols is een echte 'ontsnapping' boven de stad.


'Ontdek het bruisende Bilbao met haar rijke historie en vele charmante straatjes'

Radisson Collection Hotel, Gran Via Bilbao - rooftop bar
Radisson Collection Hotel, Gran Via Bilbao - rooftop bar

Meer informatie?


Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.





bottom of page