top of page

Camiral Golf & Wellness

Op nog geen drie uur vliegen bevindt u zich op een van de mooiste golfresorts van Spanje. Niet voor niks is Camiral Golf & Wellness, voorheen bekend als PGA Catalunya Resort, de nummer één golfbaan van Spanje. Ook bekend om haar twee golfbanen waaronder de veelgeprezen Stadium Course. U komt aan op Girona Airport waarbij u binnen 15 minuten rijden zich waant in een oase van rust en groen.


Als echte golfliefhebber is dit een droom die werkelijkheid wordt. Het resort is een van de vaste locaties voor European Tour toernooien, waaronder driemaal het Spaanse Open. De prachtige hi-tech oefenfaciliteiten, het luxe resort voorzien van alle gemakken, de prachtige schilderachtige omgeving en zelfs een eigen wijngaard, zijn allemaal ingrediënten voor de perfecte golfvakantie.


Stadium Course at Camiral Golf & Wellness
Stadium Course

'De nummer één golfbaan van Spanje'

Wilt u vanaf het resort het stadsleven ontdekken van Girona dan mag een heerlijke lunch of diner niet ontbreken want het middeleeuwse Girona is een echte gastronomische hotspot voor de Catalaanse culinaire cultuur en het heeft veel Michelin sterrenrestaurants. Het beroemde dessert Xuixo (met roomgevuld gebakje) met ijs is van een chef met een Michelin-ster. Naast een marktbezoek of een proeverij, is het mogelijk om onder begeleiding van een gids een stadswandeling te maken door het historische centrum. Wanneer u te voet een wijn & food excursie door de stad doet, dan combineert u cultuur met culinair.

Een leuk weetje voor de fans; de stadsmuren van Girona zijn het decor van de opnames van de beroemde serie Game of Thrones.





Eigen wijngaard

Heerlijk genieten van een goed glas Spaanse wijn na een rondje golf? Camiral Golf & Wellness is sinds kort eigenaar van een eigen wijngaard, Celler Mas Hereu.

Omgeven door enkele van de beroemdste wijnregio's van Spanje, waaronder DO Empordá, DO Alella y en DO Penedés, en door de perfecte bodemgesteldheid is het Celler Mas Hereu, vernoemd naar de oude boerderij op het land, gelukt om haar eigen wijn te produceren.


En even geen zin om een balletje te slaan? Dan kunt u deelnemen aan een van de wijnpluk workshops.


Camiral wijngaard
Camiral wijngaard

Wellness

Het wellness-centrum is meer dan alleen een spa. Gelegen midden in de natuur geniet u van de heerlijke massages, schoonheidsbehandelingen, mind-fulness oefeningen of kunt u zich in het zweet werken in de hypermoderne fitnessruimte.


Heeft u last van een blessure? Dan staat een specialistisch team onder begeleiding van een arts voor u klaar om te werken aan uw herstel.


Restaurants

Voor heerlijk eten is het niet nodig om het resort te verlaten. Met vijf verschillende restaurants op het resort, biedt Camiral Golf & Wellness een uniek gastronomische ervaring. Maar wilt u toch ster-waardig dineren dan kunt u terecht bij een van vele sterrenrestaurants in de omgeving.


Omgeving

In de omgeving van Camiral Golf & Wellness zijn vele dorpjes die uw verblijf nog leuke maken. Pals is een klein dorpje ten oosten van Gerona richting de kust. Het dorpje is net als veel andere plaatsen in de omgeving bovenop een heuvel gebouwd. Hierdoor ziet u van afstand al de schoonheid van dit dorp.


Pals staat bekend om zijn prachtige historische middeleeuwse centrum dat zeer goed bewaard is gebleven door de eeuwen heen. De kleine straatjes zijn gevuld met sfeervolle boutique- en keramiekwinkels. Daar is Pals ook bekend om. Wat minder bekend is, is dat er al meer dan vijfhonderd jaar rijst wordt verbouwd in de omgeving van Pals.

Wanneer u de straatjes van het dorp doorloopt dan komt u uiteindelijk uit bij het uitkijkpunt Josep Pla. Vanaf dit natuurlijk gevormde balkon heeft u een prachtig uitzicht over Pals en de bijbehorende zandstranden. Dan ziet u ook dat Pals eigenlijk uit twee delen bestaat, het historische centrum en een deel wat aan de kust ligt: Platja de Pals.


Pals
Pals


'Klein, knus en mooi met vergezicht over de Costa Brava'

Verder aan de kust ligt het dorp Plata d'aro, beroemd om het te gekke nachtleven met een van de bekendste discotheken Pacha Platja d’aro. Deze disco is familie van de beroemde nachtclub Pacha op Ibiza, maar doet er zeker niet voor onder.

Platja d’Aro heeft een gezellige boulevard met vele terrasjes, bars en restaurantjes met uitzicht op het brede Aro-strand. Het strand leent zich naast zonnen ook perfect voor vele watersport activiteiten zoals windsurfen en zeilen. Het twee kilometer lange zandstrand genaamd Playa d’aro is het perfect strand voor onder andere kinderen door het fijne zand, de rustig afdalende kust en de aanwezigheid van een Strandwacht, EHBO, strandhuisjes, douches, wc’s, kleedhokjes, parasols en ligbedden. Ook kunt u vanaf het Playa d’aro een boottocht maken met een glasbodemboot of de welbekende banaan.

Daarnaast heeft het achterland ook genoeg te bieden. Hier vindt u vele karakteristieke dorpjes die een bezoek zeker waard zijn.


Meer informatie?


Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.

bottom of page