top of page

Costa Navarino, Griekenland, ultieme luxe

Griekenland heeft een zeer rijke historie en heeft alles in huis voor een ultieme golf vakantie. Naast prachtige stranden, de vele eilanden en het mediterrane klimaat heeft Griekenland prachtige golfbanen waaronder de nieuwste European Tour Destination, Costa Navarino. Costa Navarino is gelegen naast de legendarische Baai de Navarino op het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnessos en mag zich de nummer 1 onder de golf resorts van Europa noemen*.


'Europa's ongeëvenaarde meest luxe golfbestemming'

Op een uurtje rijden van de luchthaven Kalamata ligt het luxe The Westin Resort Costa Navarino met vier luxe vijfsterren hotels. Gelegen in de prachtige natuur, ruim opgezet en met alle denkbare faciliteiten zoals; twee kinderclubs, Division 16 jeugdhub, een indrukwekkend aqua Park en meerdere zwembaden, is deze locatie ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Naast het prachtige strand, het tenniscenter, de vier golfbanen en de Navarino Golf Academy bevindt zich op het resort een zeer luxe Spa. Ook worden er diverse buitenactiviteiten georganiseerd voor onder andere (onder-)watersporters en de echte natuurliefhebbers.


Tussen de olijfbomen en met de bergen op de achtergrond is dit een zeer bijzondere golfbestemming met maar liefst vier top golfbanen van zeer hoog niveau in een straal van 13 km.

*Golf World 2022



The Bay Course

De fanatieke golfer wordt op de 18-holes Bay Course aan zee in Navarino Bay flink uitgedaagd. Naast uitdaging is deze baan ook een leuke ervaring voor golfers van alle niveaus. The Bay Course heeft niet voor niets deze naam, want op bijna alle holes heeft u een prachtig uitzicht op de zee.


The Dunes Course

De Dunes Course is de eerste ‘signature’ golfbaan van Griekenland. De indrukwekkende Dunes Course aan zee is de eerste kenmerkende golfbaan in Griekenland, ontworpen door tweevoudig US Masters-kampioen en voormalig Ryder Cup-kapitein Bernhard. Deze baan van topniveau, biedt een spectaculair uitzicht op zee en heeft enkele links-achtige kenmerken. Delen van de baan liggen tussen de olijf- en fruitboomgaarden, terwijl sommige holes langs een klein riviertje, de Sellas, lopen. En mocht u in het juiste seizoen hier zijn, dan kunt u het rijpe fruit eigenhandig zelf plukken tijdens uw golfronde. De combinatie van golvende greens, brede fairways en steile potbunkers, draagt het links-element van de baan bij aan de unieke stijl en bespeelbaarheid.





Navarino Hills

In de streek Navarino Hills liggen Europa’s twee nieuwste 18-holes golfbanen, ontworpen door tweevoudig Masters-kampioen en Ryder Cup-legende José Marίa Olazábal. Met ligging boven de kustlijn en een panoramisch uitzicht op het omliggende platteland, de baai van Navarino en de Ionische Zee.


Navarino Hills, uitgeroepen tot 'World's Best New Golf Development' tijdens de World Golf Awards 2020, is een van Europa's nieuwste golfbestemmingen. Het is de thuisbasis van de eerste International Olympic Academy Golf Course ter wereld.

De tweede nieuwe golfbaan is The Hills Course. Een uitdagende 18-holes baan met adembenemende zonsondergangen.


Hotels

Mandarin Oriental, W Costa Navarino, The Westin Resort Costa Navarino en The Romanos Luxury Collection behoren tot de absolute top van Griekenland. The Westin en The Romanos zijn met elkaar verbonden door een sfeervol centraal plein met winkels, restaurants en gezellig terrasjes. Waar The Westin Resort uitblinkt in faciliteiten voor families met kinderen, is Romanos Luxury Collection bij uitstek geschikt wie alleen met volwassenen optimaal wil genieten. Alle resorts bieden naast hotelkamers ook exclusieve villa's.


Mandarin Oriental Costa Navarino villa's
Mandarin Oriental Costa Navarino villa's

'Unieke locatie met een fantastische persoonlijke service'

The Westin Hotel is gebouwd in een oude Messini-stijl met licht hout, zee-en zand tinten. U vindt er 445 kamers bestaande uit tweepersoonskamers, familiekamers en luxe suites. Elke kamer heeft een eigen terras of balkon met prachtige uitzichten. De meeste kamers op de begane grond hebben zelfs een eigen privé infinity pool.


Het bekroonde The Romanos beschikt over onvergelijkbare kamers en de Ionian Exclusive Suites en Villa's met persoonlijke butler service zijn ongeëvenaarde voorzieningen. Alle accommodaties zijn elegant en zeer stijlvol in design, met een aantrekkelijk uitzicht op zee of een prachtige achtergrond van het golflandschap en de tuinen van het resort. Veel accommodaties bieden toegang tot een eigen zwembad.


Fine dining

Het resort heeft een verscheidenheid aan exclusieve eetgelegenheden, waar bekroonde chef-koks een scala aan continentale, Griekse fusion en lokale gerechten bereiden op basis van de smaken van het platteland en de beste Kalamata-olijfolie. Privé diners of romantische diners tegen een achtergrond van spectaculaire vergezichten of op afgelegen stranden, doen u wanen dat het bijna een mythe is waar u zich in bevindt.



De omgeving

In de omgeving kunt u diverse dagtochten maken waaronder naar het oude Olympia, misschien wel de bekendste en beroemdste plek in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen maar elke vier jaar wordt hier de beroemde Olympische vlam ontstoken om vervolgens naar de bestemming van de Olympische Spelen te reizen.


De schilderachtige havenplaats Pylos ligt op nog geen 10 minuten rijden en hier ligt een van de mooiste stranden van de Peloponnesos, Voidakilia Beach. Voidokilia ligt een beetje verscholen en de beschermd in ene baai waar het zeewater lang ondiep en kraakhelder is. Voor het fraaie uitzicht op de komvormige baai van Voidokilia moet u naar het Paleokastro Fort aan de zuidzijde van het strand. In de Navarino baai kunt u ook veilig aanleggen met uw zeil- en motorschip in het haventje van Pylos.


Voor de liefhebbers van historie is er in de omgeving veel te vinden uit de Griekse oudheid, die meer dan 4.500 jaar teruggaat. Overal kunt u archeologische opgravingen bezichtigen. Van eeuwenoude restanten van amfitheaters tot oude kastelen en paleizen. Het Myceense paleis van Nestor is gebouwd op de weg van Pylos naar Pirgos, vanaf hier kijkt u uit over Pylos en de baai van Navarino. Het paleis Pylos is het karakteristiekste paleis uit de Myceense oudheid.

De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in het Yalovala natuurpark, nabij het resort, dit ligt op de vliegroute van vele trekvogels. Op de stranden iets noordelijker bevindt zich de broedplaats van de Caretta Caretta zeeschildpadden.


Praktische informatie

U kunt met luchtvaartmaatschappij Transavia met een directe vlucht naar Airport Kalamata vliegen in de maanden april tot en met oktober.


Meer informatie?


Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.


bottom of page