top of page

Golfpro Graeme Brown als 'Scottish Links Tour Guide'

Golfprofessional van Made in Scotland, Graeme Brown, is ruim vijf jaar werkzaam bij golfbaan The Dutch en is tegenwoordig Director of Golf. Hij begeleidt en traint Members van The Dutch zowel op The Dutch als in het buitenland. Met de buitenlandse trips zorgt hij voor de verbinding binnen het netwerk en heeft hij ook de rol als teaching pro. Hij heeft menig golfbaan in de wereld gespeeld en zijn favoriete golfbestemming is Royal Dornoch vlakbij Inverness in Noord-Schotland. En waarom juist daar? 'Omdat alle elementen hier kloppen. De omgeving is werkelijk prachtig, vriendelijke mensen en de baan stelt je echt op de proef. Deze links course daagt je echt uit!', aldus Graeme. Wilt u met Graeme op reis? Dat kan!


Cabot Highlands Golf Course (Castle Stuart)
Cabot Highlands Golf Course (Castle Stuart)


Graeme Brown Golfprofessional The Dutch

Graeme neemt u graag mee naar zijn favoriete golfbestemming als uw persoonlijke 'Scottish Links Tour Guide'. Met al zijn ervaringen in diverse landen binnen- en buiten Europa weet Graeme, als golfpro, de juiste balans te vinden tussen golf, plezier in de baan, nuttige tips en adviezen, perfecte organisatie en veel ontspanning tijdens uw golftrip. ‘Het gaat mij om het maken van herinneringen. Hoe kunnen we de reis het meest memorabel maken voor de spelers? De kwaliteit van de banen, het vinden van de juiste balans van deelnemers, het kunnen verbinden en iedereen beter leren kennen, en gewoon in het algemeen veel plezier hebben rond golf terwijl de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening wordt geboden. Dat in combinatie met het proeven van de lokale keuken. Dan is de golftrip voor mij geslaagd.’ Royal Dornoch een Koninklijke Course

Royal Dornoch Golf Club, opgericht in 1877, mag zich inmiddels meer dan 100 jaar koninklijk noemen! De Championship course is door de legendarische Old Tom Morris ontworpen, die gebruik maakte van de unieke links kenmerken en hierdoor een magische golfervaring creëerde. In de loop der jaren is de Championship course vaak aangepast en verbeterd. Na de oorlog zijn enkele holes toegevoegd om ervoor te zorgen dat golfbaan uitdagend bleef. Hierdoor wordt Royal Dornoch vaak genoemd in de top 15 van beste golfbanen van de wereld. Recent zijn er nog vijf nieuwe holes op de Struie baan toegevoegd en dit is absoluut te goede gekomen van deze baan. Hierdoor blijft het een plezierige en onderhoudende golfbaan voor het hele gezin, maar zelfs voor de lage handicappers.


Graeme kent deze baan ondertussen op zijn duimpje want hij heeft al 35 rondes op dit koninklijke gras mogen lopen. Must-play-courses

Royal Dornoch is fascinerend en veel golfers van over de hele wereld maken op een bepaald moment in hun leven de 'pelgrimstocht' naar deze natuurlijke links. Het wordt vaak genoemd als een van de must-play-courses. Tip van Graeme: Golfen in Schotland betekent rekening houden dat alle seizoenen in een dag voorbij kunnen komen! Andere top golfbanen in de buurt zijn Nairn, Cabot Highlands (Voorheen: Castle Stuart), Brora en Fortrose & Rosemarkie Golf Club.



Explore Dornoch

Dornoch's prachtige 'blue flag' stranden en de historische oude stad liggen op slechts een korte loopafstand. Het veilige Blauwe Vlag-strand is ideaal voor gezinnen met zijn zachte ondiepe water, beschutte duinen en kilometers goudkleurig zand. Op elk moment van het jaar is het mogelijk om schelpen te verzamelen, zeevogels te spotten en mogelijk zeehonden en zelfs af en toe dolfijnen te zien spelen in de zee.


Royal Dornoch Golf Club
Royal Dornoch Golf Club

Brora Golf Club
Brora Golf Club

Whiskey

Nog een reden waarom Graeme hier graag komt, is om de bekende Schotse nationale drank; Whisky. Als echte whiskyliefhebber kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Glenmorangie whiskydistilleerderij in Tain. Een kleine maar bloeiende stadje en de oudste koninklijke burgh van Schotland.


Leuk weetje: In de tijd van Tom Morris werd hole 13e van Royal Dornoch 'Morangie' genoemd vanwege het uitzicht op de Morangie Farm en de distilleerderij aan de overkant van de prachtige Dornoch Firth. Glenmorangie is trots om de ‘officiële whisky van de Royal Dornoch’ te zijn. Ter ere van deze samenwerking werd de 18e hole op de Championship Course in 2013 omgedoopt tot ‘Glenmorangie’.


Nairn Golf Club
Nairn Golf Club

Loch Ness

Maar niet alleen de baan en de whisky doen Graeme's hart sneller kloppen, ook de stad Inverness ligt in de buurt. Hier zijn veel leuke pubs te vinden waar veel live muziek gespeeld wordt en waar u heerlijk kan eten. De combinatie van golf en het 'Schotse' bourgondische leven is voor Graeme de reden om hier meer dan 30 keer naar toe te gaan. Het verveeld nooit, er is altijd wat te beleven!


Inverness is een stad in de meest noordelijke regio van Schotland in de meest schilderachtige omgeving. KLM biedt directe vluchten aan naar Inverness, met een vlucht van 1,5 uur bent u er zo. Het wordt vaak de ‘Poort naar de Highlands’ genoemd. Inverness heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het was ooit een strategische locatie vanwege de nabijheid van het Caledonisch Kanaal en zijn rol in de conflicten tussen de Schotse clans en Engelse strijdkrachten.


Een van de meest prominente bezienswaardigheden in de stad is Inverness Castle. Hoewel het huidige kasteel relatief modern is, gebouwd in de 19e eeuw, bevindt het zich op de plaats van oudere vestingwerken die een belangrijke rol speelden in de Schotse geschiedenis.


Inverness is ook wereldberoemd om de legende van het monster van Loch Ness. De stad is nauw verbonden met het monster van Loch Ness, liefkozend bekend als 'Nessie'. Er wordt gezegd dat het mythische wezen de wateren van Loch Ness bewoont, een groot zoetwatermeer net ten zuiden van Inverness. Deze legende trekt al tientallen jaren toeristen en onderzoekers naar het gebied.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een bestemming onder begeleiding van Graeme? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.

bottom of page