top of page

Liverpool, levendige stad met 56 golfbanen..

Liverpool is dé havenstad van het land, net als Rotterdam van Nederland is. Het historische gebied rondom de haven staat vandaag de dag dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En Liverpool en The Beatles, worden vaak in één adem genoemd. Hun muziek stroomt onmiskenbaar door de aderen van de stad. Maar er is meer. Geschiedenis in Albert Dock, kunst en cultuur aan de rivier en op het strand en natuurlijk de Merseyside Derby tussen Liverpool FC en Everton FC. En winkelen in Liverpool is zowel leuk als comfortabel. Alle winkels zijn namelijk verzameld in een winkelcentrum: Liverpool One.'Een ongeëvenaarde golfervaring en een gevoel van voldoening na 18 holes'

Nummer één van Engeland

Er zijn 56 golfbanen in of nabij Liverpool. De beste 18 holes golfbaan van Liverpool is Royal Birkdale Golf Club, gelegen aan de noordwestkust in Southport, ongeveer 27 kilometer ten noorden van Liverpool. Royal Birkdale heeft sinds de Tweede Wereldoorlog meer kampioenschappen en internationale evenementen gehouden (zoals The Open en The Ryder Cup) dan enige andere baan ter wereld. Royal Birkdale Golf Club is uitgeroepen tot de nummer één golfclub in Engeland, een van de top vijf clubs in het Verenigd Koninkrijk en een van de top 35 in de wereld. Bezoekers zijn verzekerd van een warm welkom op en naast de baan en zorgen voor een ongeëvenaarde golfervaring.

Royal Liverpool Hoylake Golf Club
Royal Liverpool Hoylake Golf Club

Royal Liverpool Golf Club

Royal Liverpool Golf Club is de een na oudste golfclub in Engeland. De club wordt ook Hoylake genoemd, naar de gemeente waar de baan ligt. Hoylake stelt de meest lastige eisen aan de schotkeuze, afstandscontrole en precisie van een speler, ondanks zijn platte en vriendelijke uiterlijk op het eerste gezicht. Als de wind echt waait en de zomer ruig is, kunnen de links van de Royal Liverpool Golf Club bij Hoylake adembenemend, opbeurend, veeleisend en zelfs ontmoedigend zijn. De baan is ontworpen als een uitdagende vaardigheidstest en blijft dat ook, en vormt de kern van de geschiedenis en ontwikkeling van het spel in Groot-Brittannië.


Formby Golf Club
Formby Golf Club

Internationale golftoernooien

Formby Golf Club is een echte championship links golfbaan. De club is opgericht in 1884. Het is gelegen in een natuurlijke omgeving met zandduinen en dennenbossen. Greens zijn goed beschermd door bunkers en fairways zijn zoals te verwachten golvend. Voeg daar een aantal uitdagende tee-shots aan toe en u heeft een uitdagende golfbaan die iedereen zou willen bezoeken. Formby Golf Club heeft vele internationale golftoernooien georganiseerd, zoals de Curtis Cup en verschillende amateur-kampioenschappen voor heren. Het iconische clubhuis behoort tot de beste ter wereld met een geschiedenis om je over te verwonderen.

Southport & Ainsdale Golf Club
Southport & Ainsdale Golf Club

Op Southport en Ainsdale Golf Club, centraal gelegen in het hart van de golfkust van Engeland, is tweemaal de Ryder Cup georganiseerd. Het is een majestueuze en uitdagende championship course met golvende fairways, glooiende duinen, heidebermen met een constante zeebries. Dit alles maakt de reputatie als een formidabele TOP 50 golfbaan. Na het voltooien van alle 18 holes zal u een echt gevoel van voldoening voelen.


Meer informatie?


Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.

Commentaires


bottom of page