top of page

Marbella, jaar rond zonovergoten luxe!

Spanje is een van de favoriete bestemmingen van Nederlanders, vooral de Costa del Sol. Marbella is een prachtige stad aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. De stad staat bekend om zijn luxe resorts, prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar Marbella biedt ook fantastische golfbanen en resorts voor degenen die hun tijd liever doorbrengen op de fairway dan op het strand.


Marbella Old Town Spain Marbella
Marbella Old Town

Chiringuito Puente Romano Marbella Spain
Chiringuito Puente Romano

Marbella biedt ook tal van recreatieve activiteiten buiten het golfen. Bezoekers kunnen genieten van de zon op een van de vele prachtige stranden (maar liefst 27 km), of een wandeling maken door de charmante straatjes van de oude stad. U ziet in het oude centrum goed dat de stad een hele historie heeft. Het hart van de Casco Antiguo is het Plaza de los Naranjos, een authentiek plein vol met sinaasappelbomen en andere tropische planten met veel authentieke gebouwen.

Er zijn ook tal van restaurants en bars in Marbella, waar u kunt genieten van heerlijke typisch Spaanse gerechten en wijnen. Want een heerlijke kop koffie of cocktail drinken onder de sinaasappelbomen en de Spaanse zon maakt het dat u even kunt ontsnappen van alle dagelijkse drukte.


oude Romeinse brug waar Hotel Puente Romano naar is vernoemd
De oude Romeinse brug waar Hotel Puente Romano naar is vernoemd

Het is zeker aan te raden om een stuk over de Paseo Marítimo te wandelen langs de kust. Dit is de boulevard die langs een groot deel van het strand loopt. De Paseo Marítimo loopt tot de jachthaven van Puerto Banús en zelfs tot het dorpje San Pedro. Op de boulevard kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het water terwijl u onder de palmbomen loopt en geniet van een ijsje of een frisdrankje. Aan deze boulevard vindt u veel zeer sfeervolle en wat luxere restaurants met uitstekend eten.

Puente Romano Beach Resort Marbella Spanje
Puente Romano Beach Resort Marbella


In het oude centrum is goed te zien dat de stad een hele historie heeft

Een van de beste resorts in Marbella is Hotel Puente Romano. Het resort ligt aan het strand en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Het resort heeft een breed scala aan kamers en suites, elk met hun eigen unieke stijl en inrichting. Geïnspireerd door de aard van de mediterrane landschappen buiten uw raam, zullen onze interieurs u doen ademen vanaf het moment dat u binnenstapt. De energie van Puente Romano Beach Resort is nooit ver weg, dus geniet van een luie ochtend met ontbijt op bed, ontspan op uw terras met een glas champagne of laat het feest vroeg beginnen in uw privé villa.

Junior Suite - Puente Romano Beach Resort
Junior Suite - Puente Romano Beach Resort

Puente Romano Beach Penthouse Spain Marbella
Puente Romano Beach Penthouse

Beach Penthouse Puente Romano Marbella Spanje
Prachtig uitzicht vanaf uw privé terras wanneer u verblijf in de Beach Penthouse

Er zijn ook een 20-tal van restaurants op het resort, waaronder Nobu Restaurant. Het veelgeprezen restaurant van Nobu Matsuhisa is een tempel voor fijnproevers, gerund door Eleni Manousou, Nobu's eerste vrouwelijke chef-kok. Zij biedt inventieve gerechten, waarbij de klassieke Japanse keuken wordt gecombineerd met Peruaanse smaken.


Aan het strand ligt Chiringuito Puente Romano. Chiringuito Puente Romano biedt een winnende combinatie van on-trend, gezond eten en een positieve sfeer. De ochtenden in deze kleine oase aan het strand staan ​​in het teken van een voedzaam en gezondheidsbewust ontbijt: denk aan vitaminerijke pure verse sappen, biologische eieren, wellness-lattes, voedzame ontbijt-smoothies en een hele reeks veganistische opties voor elk wat wils.

Vanaf de zonovergoten terrassen met uitzicht op zee wordt u verleid door de geuren uit de open keuken waar chef-koks koken op houtskool en vuur van Sea Grill restaurant. Elke dag begint hier met een nieuwe culinaire Mediterrane reis, van een gastronomisch ontbijt, een ontspannen lunch met paella's en uitzonderlijke zeevruchten tot internationale diners met heerlijke wijnen. Hier creëert u onvergetelijke momenten met vrienden en familie, op de soundtrack van rustgevende golven en live muziek, van jazz tot dj's.


Catering voor fijnproevers en connaisseurs van de wereld

De lijst van culinaire hotspots is oneindig op dit resort. Ontdek zelf het sensationele entertainment van SupperClub, waaronder Leña, het steakhouse van Dani García, onlangs uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld en de Monkey Club.


Monkey Club is de perfecte plek om te genieten van een uitstekende culinaire ervaring in een geweldige sfeer. Onze intieme, tropische setting biedt een werkelijk unieke en authentieke locatie, waar aan elk verzoek wordt voldaan, aan elke wens wordt geanticipeerd en aan elke verwachting wordt overtroffen. Catering voor fijnproevers en connaisseurs van de wereld, ons personeel is toegewijd om u een eersteklas service te bieden in Marbella.


entree van NOBU Marbella
entree van NOBU Marbella

Restaurant Les Jardines in Puente Romano Resort
Restaurant Les Jardines in Puente Romano Resort

Naast al deze bars en restaurants biedt het resort ook tal van recreatieve activiteiten, waaronder tennisbanen, een spa en een fitnesscentrum.

Nobu Hotel

Een ander populair resort in Marbella is Nobu Hotel. Het is een luxe resort gelegen in de buurt van de jachthaven van Marbella en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Het resort heeft een strakke, eigentijdse inrichting en biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een zwembad, spa en restaurants. Het resort heeft ook een eigen Nobu Restaurant.


Nobu Hotel Marbella - private pool
Nobu Hotel Marbella - private pool

Junior Suite Nobu Hotel Marbella
Junior Suite Nobu Hotel Marbella

Een van de voordelen van het verblijven in Hotel Puente Romano of Nobu Hotel is dat gasten een gratis ronde golf mogen spelen op de nabijgelegen Marbella Club Golf Resort. Deze golfbaan is gelegen in de heuvels van Andalusië en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. De baan is ontworpen door Dave Thomas en biedt een uitdagende ronde golf voor spelers van alle niveaus.


Marbella Club Golf Resort

Marbella Club Golf Resort is de thuisbasis van een uitstekende 18-holes golfbaan, manege en clubhuis, samen met een selectie van percelen en villa's. Het resort heeft een hoogwaardige en exclusieve sfeer, maar blijft tegelijkertijd gemoedelijk en ontspannen. Het resort ligt net achter de beroemde Los Flamingos Golf en is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Marbella Club Hotel, en profiteert daarom van dezelfde hoge normen van zorg en service. Dit gaat u zeker als zeer prettig ervaren tijdens uw verblijf in dit Resort. Vanuit diverse hotels zijn er shuttle-services naar het resort. Gelegen te midden van de heuvels van Benahavis, biedt deze prachtige Marbella golfbaan in het hart van de Costa del Sol een spectaculair uitzicht op Gibraltar, de Afrikaanse kustlijn, de Middellandse Zee en de omliggende bergen.


Marbella Club Golf Resort
Marbella Club Golf Resort

'Het klimaat is ideaal om het hele jaar door te golfen'

Real Valderrama Golf Club

Een van de meest populaire banen is de Real Valderrama Golf Club. Het is een van de beste golfbanen van Europa en heeft in het verleden tal van belangrijke toernooien gehost, waaronder de Ryder Cup. De baan is uitdagend, met smalle fairways en grote greens, en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan en de bergen. Het ligt een paar kilometer ten noorden van Gibraltar, op ongeveer twee uur rijden van Cádiz en anderhalf uur vanuit Málaga. Het klimaat is ideaal om het hele jaar door te golfen.

De fairways worden door top golf pro's en toonaangevende golf kenners omschreven als de beste in Europa, zo niet de wereld. De baan is niet gemakkelijk, en dat was ook precies de bedoeling. De baan is zodanig ontworpen dat elke hole precisie en kennis vereist. De golfbaan werd in 1974 ontworpen door Robert Trent Jones Sr, een van de grote golfbaan architecten, en werd vooral bekend als New Sotogrande. In 1981 werd de naam veranderd in Las Aves. Uiteindelijk doopten Ortiz-Patiño de baan in Valderrama, genoemd naar het oude landgoed waar de golfbaan op is gelegen.


Los Naranjos Golf Club
Los Naranjos Golf Club

Los Naranjos Golf Club

Een andere populaire golfbaan in Marbella is de Los Naranjos Golf Club. De golfbaan Los Naranjos ligt in de zogenaamde Golf Valley, op slechts enkele kilometers van Marbella. Het heeft grote veranderingen ondergaan tijdens zijn tweede periode, toen het gastheer was van grote internationale toernooien. Los Naranjos beleeft een nieuw tijdperk en een teken hiervan is het nieuwe clubhuis en de verbeteringen aan de fairways. Hoewel de fairways, net als de bunkers, breed zijn, is het geen gemakkelijke ronde en moet u lange en nauwkeurige slagen maken om hole na hole par te blijven maken. Er is een groot verschil tussen de eerste 9 holes en de achterste 9, zo groot dat u bijna zou denken dat u op twee verschillende banen speelt. Op de eerste 9 zijn de fairways vrij breed, hoewel behoorlijk ongelijk, en zowel de bomen als het water fungeren als natuurlijke hindernissen. Op het tweede stuk is de baan vlakker en bezaaid met sinaasappelbomen (naranjos in het Spaans), dus het is niet moeilijk te raden waar de club zijn naam aan te danken heeft.


Meer informatie


Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.

bottom of page