top of page

Ryder Cup Experience 2023


Samen met vrienden of goede (business)relaties een onvergetelijke golftrip maken? Tijdens de Ryder Cup Experience ervaart u hoe het is om een echte Tourspeler te zijn. Dit jaar is Marco Simone Golf & Country Club in Rome gastheer van de Ryder Cup, welke in het najaar van 2023 plaatsvindt.


Een bezoek brengen aan de Ryder Cup (5 september - 1 oktober 2023) is ook mogelijk. Wanneer u de Ryder Cup Experience boekt dan heeft u voorrang op de (beperkt aantal) entreekaarten voor dit internationale golfevent. Wees er dus op tijd bij!


'Al uw wensen nemen we mee voor een persoonlijk op maat gemaakt programma'

Gedurende deze experience speelt u op twee topbanen, Marco Simone Golf & Country Club en Royal Golf La Bagnaia. Marco Simone Golf & Country Club is onlangs volledig vernieuwd voor onder andere de Ryder Cup en diverse grote Italiaanse toernooien.


'Marco Simone', ook wel zo genoemd in de volksmond, ligt op ca. 15 kilometer van het bruisende centrum van Rome en heeft twee golfbanen, een 18-holes Championship Course en een 9-holes Resort Course. Sommige holes hebben een uniek uitzicht op de bekende Sint Pieter, wat uw golfronde net iets specialer maakt.


History

De golfclub is vernoemd naar het kasteel van Marco Simone, zoon van een Romeinse edelman. Het kasteel was een Romeinse versterkte herenboerderij welke door de eeuwen heen steeds verder is uitgebouwd met diverse torens en bijgebouwen. In de jaren 70 woonden de Italiaanse high fashion ontwerper Laura Biagiotti en haar man in het gerestaureerde kasteel. De golfbaan is ontworpen door architecten Jim Fazio en David Mezzacane en is in 1989 gebouw.


Championship Course

Deze 18-holes golfbaan ligt midden in een oase van rust en groen waardoor u haast vergeet dat de wereldstad op steenworp afstand ligt. Door het fraaie ontwerp is het mogelijk gemaakt de oude jachtpaden en weilanden om te vormen tot een spannende en uitdagende holes, met behoud van de kenmerken van het land.


Olgiata Golf Club

Deze golfbaan ligt noord van Rome en bestaat uit totaal 27 holes, de West-baan en de Oost-baan. De Westbaan, de oudste van de twee, bestaat uit 18 holes. Diverse internationale toernooien, zoals de Italian Open in 2002, hebben ook plaatsgevonden op deze baan. In 2012 werd de baan bijna volledig opnieuw ontworpen door de Amerikaanse architect Jim Fazio. Zeker uitdagend genoegd om hier een bezoek aan te brengen tijdens uw reis.


Omgeving

Rome ligt nog geen 40 minuten rijden van Marco Simone waardoor u tijdens uw reis deze beroemdste stad van Italië ook een bezoekje kan brengen. En hoe leuk om dat per scooter te doen. Mamma Mia! Rome is ook een paradijs voor de culinaire genieter! Van de klassieke pizza Margherita en de beste Italiaanse pasta tot de meest authentieke 'gelato' van de stad. Ook een bezoek aan het Vaticaan is een van de mogelijkheden of het bezichtigen van de fresco's die Michelangelo schilderde op het plafond van de Sixtijnse Kapel. Al met al een reis waar golf en cultuur hand in hand gaan.


'Rome is een paradijs voor de culinaire genieter!'

Wilt u nog meer Italiaanse cultuur opsnuiven dan raden we u Florence te bezoeken. Florence is een groot openluchtmuseum voor iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt. Het is een stad vol interessante musea, pleinen, kerken, beelden en renaissancistische kunst. Florence, ook bekend als Firenze, heeft zo veel meer te bieden dan alleen de bekende highlights zoals de Ponte Vecchio brug, het Palazzo Vecchio en de Dom in Florence.


De Galleria dell’Accademia is een kunstschool midden in Florence, met een grote collectie beelden. Het bekendste beeld in de Accademia Florence is de originele David van Michelangelo. De skyline van Florence is herkenbaar door de Duomo, een waar herkenningspunt. De 115 meter hoge koepel van Brunelleschi is te beklimmen en geeft een prachtig uitzicht over de stad.


Meer informatie?


De Ryder Cup Experience wordt speciaal op maat gemaakt voor u. Wilt u meer informatie over deze bestemming of een reis aanvragen? Dan kunt u dit aangeven via het contactformulier.


bottom of page